Interface presenteert twee nieuwe LVT-collecties

Nieuwe LVT-collecties Interface

Yvonne Keijzers - 18 april 2018

Architecten en ontwerpers staan steeds vaker voor de uitdaging om een visueel aantrekkelijke ruimte te creëren met verschillende zones en functies. Hiervoor zijn soms meerdere vloertypen nodig. Daarom heeft Interface zijn assortiment luxe vinyltegels (LVT) uitgebreid met twee nieuwe collecties: Boundary Metallics en Studio Set.

Boundary Metallics en Studio Set zijn naadloos te combineren met tapijttegels. De ruimere keuze in materialen, kleuren en texturen geeft nieuwe mogelijkheden bij het ontwerpen van ruimtes met een positieve impact, waar de behoeften van de mens centraal staan. 

Boundary Metallics

Boundary Metallics is een moderne interpretatie van beton en doet denken aan geërodeerd metaal. De collectie is geïnspireerd op smeedijzer en industriële materialen die door de elementen van de natuur zijn aangetast. Boundary Metallics is een opvallende tegenhanger voor de natuurlijke texturen van diverse tapijttegelcollecties van Interface.
 
Licht wordt via pigment, organische patronen en textuur op subtiele manieren gereflecteerd door het oppervlak. Dit maakt Boundary Metallics een praktische keuze voor drukke omgevingen.
 
Boundary Metallics is verkrijgbaar in zes kleurstellingen: Fawn, Daylight, Eclipse, Morning Mist, Evening Dusk and Desert Shadow. Deze zijn complementair aan de kleurstellingen van de collectie Global Change.
 

Studio Set  

Studio Set biedt klanten meer verfijnde neutrale en felle kleuren, waarvan is aangetoond dat ze een positief effect hebben op de creativiteit, onderlinge samenwerking en productiviteit. De collectie bevat 13 kleurstellingen. Zeven kleuren sluiten aan bij de tapijttegelcollectie On Line: Lime, Mandarin, Mushroom, Ocean, Pepper, Pewter en Poppy. 
 
In tegenstelling tot veel andere LVT-producten op de markt zijn Boundary Metallics en Studio Set beschikbaar in het formaat Skinny Planks (25cm x 100cm). Deze rechthoekige vorm zorgt voor meer visuele diepte dan de traditionele vierkante tapijttegels.
 

Overige kenmerken

Net als alle andere LVT-producten van Interface beschikken de nieuwe collecties over de volgende eigenschappen op het gebied van design en prestaties:
De luxe vinyltegels en Skinny Planks-tapijttegels van Interface sluiten naadloos op elkaar aan, waardoor klanten harde en zachte vloeren eenvoudig kunnen combineren. 
Ook de hoogte komt overeen met tapijttegels van Interface, met als voordeel dat er geen overgangsstroken nodig zijn tussen harde en zachte vloeren.
De gepatenteerde (en Quiet Mark-gecertificeerde) Sound Choice-backing verbetert de akoestiek en dempt contactgeluiden zoals van voetstappen of vallende voorwerpen.
De LVT-producten zijn standaard voorzien van een Ceramor-coating van keramische parels die zorgt voor een slijtvaste afwerking en het oppervlak beschermt tegen krassen, vlekken en vuil.
Interface besteedt veel aandacht aan materiaalkeuze en recycling, wat zich onder meer vertaalt naar milieuproductverklaringen (EPD's) voor alle harde vloerproducten.
De luxe vinyltegels zijn recyclebaar via het ReEntry-programma van Interface.
Interface biedt 15 jaar garantie.

Deel dit bericht