Office Depot compenseert CO2-uitstoot logistiek

Office Depot compenseert logistieke CO2-uitstoot

Yvonne Keijzers - 17 maart 2017

Office Depot besluit om ook in 2017 alle CO2-uitstoot van alle leveringen aan klanten in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland te compenseren. In 2016 leverde dit een besparing op van 9.000 ton CO2.

Office Depot levert dagelijks duizenden bestellingen aan zijn klanten.  De CO2 uitstoot van de logistieke handelingen worden gecompenseerd door investeringen in een klimaatproject.

Efficiëntere logistiek

Naast de compensatie van ritten werkt het bedrijf naar eigen zeggen ook aan meer efficientie van de transportruimte en een optimalisatie van routeplanning.

De CO2 uitstoot van Office Depot daalde afgelopen jaar met tien% ten opzichte van het jaar ervoor. Het bedrijf verwacht dat deze daling verder doorzet tot 8.500 ton CO2 in 2017.

Projecten

De kantoorartikelenleverancier ondersteunt dit jaar drie projecten. Allereerst een bosbeschermingsproject in het nationaal park Kibale, een van de laatst behouden gebleven tropische regenwouden in Oeganda. Daarnaast steunt Office Depot een windenergieproject in Kaladonger, India. Het derde project is de bouw van nieuwe, efficiënte kolenovens in Bamako, Mali. 

Deel dit bericht