STRP Biënnale viert zintuigen en sensoren

Senses & Sensors thema STRP Biënnale

Yvonne Keijzers - 28 februari 2017

Het programma van STRP Biënnale, van 24 maart tot 2 april in het Klokgebouw in Eindhoven, is rond. In het programma staan zintuigen van mens en machine, Senses & Sensors centraal.

Het tiendaagse festival STRP presenteert internationale tech-toppers, jong lokaal creatief talent en alles daartussen in de gigantische hallen van een oude Philips-fabriek. STRP Biënnale focust op de presentatie van nieuw werk, vaak in opdracht van STRP gemaakt, altijd met de monumentale omgeving waarin het gepresenteerd wordt in het achterhoofd.

Programma

Een greep uit de expo’s, performances en dance-avonden op het programma:

Fight van Memo Akten
Ook zonder filter-bubble neemt niemand precies hetzelfde waar. Fight is de wereldpremière van een virtual reality-experience die laat zien dat dingen niet zijn zoals ze zijn, maar zoals wij zijn. Akten is een Turkse kunstenaar, musicus en hacker. Hij exposeerde onder meer in het Victoria & Albert museum en laat zich met Fight inspireren door wat kunstenaars kunnen betekenen in een wereld waarin feiten en fictie onder druk staan.
 
Pandora’s Dropbox van Katja Heitmann
Nieuw werk van de jonge choreografe Katja Heitmann. Ze presenteert een ideale wereld waarin mensen optimaal functionerende machines worden. Haar dansers worden apparaten van botten, spieren, sensoren en vlees. (Fofo)

Kevin Kelly
De komst van best-seller-auteur en tech-goeroe Kevin Kelly van WIRED geeft de ambitie van STRP Biënnale weer om de meest spraakmakende toekomstdenkers van nu naar de slimste regio van de wereld te halen.

What If Collective
Het jonge Eindhovense What If Collective laat bezoekers nieuwe geluiden en beelden creëren door te spelen met een gigantische sensor in de vorm van een reuze tapeloop. MGNT vormt een eerbetoon aan elektronica-pionier Dick Raaymakers.

Zebra Katz
Eindhovense initiatieven als Het Wild, Albert van Abbe en Modulab figureren bij STRP temidden van de beste acts die in hun straatje passen, van elektronische muziek-pionier Monolake tot de iconische gay-rapper Zebra Katz.

Margriet Craens
Geheel in het thema Senses & Sensors gaat kunstenaar Margriet Craens de samenwerking aan met IBM’s Chef Watson; een computer die nieuwe recepten samenstelt.

Naast deze werken brengt STRP Biënnale nog tientallen andere programma-onderdelen die alle zintuigen op scherp zetten. Tickets zijn verkrijgbaar via de website. 

Deel dit bericht