Herman Miller en forpeople lanceren Keyn

04 juni 2016 - Suzie van de PasDesignbedrijven Herman Miller en forpeople besloten de handen ineen te slaan. Het doel: de kantooromgeving extra aangenaam te maken voor werknemers. De focus: een stoel. Een stoel waarbij comfort voor iedereen centraal staat, zonder te verliezen in esthetiek. Het resultaat: de Keyn stoelenlijn.

De Keyn stoelenlijn bestaat uit vergader- en bijzetstoelen voor in de kantooromgeving. De stoelen zijn zo ontworpen dat ze meebewegen met hun gebruiker. De stoel kantelt 10 graden naar achteren, zodat de gebruiker zijn of haar positie zonder beperkingen kan veranderen. Hierbij glijdt de zitting naar voren.

Design
Het ontwerp is gemaakt rondom vier pijlers: het onderstel, de zitschaal, de zitting en de verschillende bekledingsopties, zowel in textiel als leer. Dit laatste is zeker gelukt: er zijn meer dan een kwart miljoen verschillende combinaties mogelijk. De achterkant van de stoel is opengewerkt, wat niet alleen luchtig oogt, maar ook zorgt voor de nodige ventilatie.

Onderzoek
Voorafgaand aan het designproces, werd er onderzoek uitgevoerd. Hieruit bleek dat mensen tot wel 53 keer per uur van houding veranderen, dit is bijna één keer per minuut. Het is dan ook niet gek dat het design van deze stoel hierop inspeelt.

Deel dit bericht