Ideale kantoortemperatuur bereiken met Klöber

02 juni 2016 - Suzie van de Pas


‘Het is te warm’. ‘Het is te koud’. ‘Het tocht’. Temperatuur is een graag gebruikt onderwerp in klaagzangen. Ook de kantooromgeving is hier niet immuun voor. Omdat de temperatuur in kantoren altijd een compromis is – tussen de 20 en 26 graden-, is er altijd wel een reden tot ontevredenheid. Zitmeubelfabrikant Klöber komt nu met een oplossing: de Klimastuhl.

De Klimastuhl heeft een ingebouwde verwarm- en ventilatiefunctie. Op die manier kan iedereen zijn of haar ideale klimaat bereiken. De functies zitten op die plekken waar het lichaam contact maakt met de stoel: de zitting en de rug van de stoel. De verwarmingsfunctie warmt op tot maximaal 37 C, de normale lichaamstemperatuur voor een mens.
De ventilatiefunctie voert daarentegen juist warmte van het lichaam af. Dit doet het systeem door vocht in de zitting voor maximaal 95% en in de rug voor maximaal 74% verdampen. Dit heeft een verkoelend effect. 

Verbetering van werkprestaties
Wanneer de temperatuur in de werkomgeving te koud of te warm is, beïnvloedt dit de werkprestaties. Een ideale temperatuur zorgt ervoor dat de werknemer zich prettiger voelt, minder fouten maakt en als gevolg betere prestaties levert.

Besparen met de Klimastulh
De Klimastuhl draagt volgens Klöber bij aan het besparen van verwarmings- en energiekosten. Wanneer de binnentemperatuur met 1 graad verlaagd kan worden -iedereen kan immers zijn stoel warmer zetten-, bespaart dit 6% op de energiekosten. In de zomer komt de besparing naar voren in het verminderen van airconditioning. Er kan 4% op de elektriciteit bespaard worden, door de airconditioning een graad lager te zetten.

Gebruik
De temperatuur kan aangepast worden met twee standen: stand II om snel de gewenste temperatuur te bereiken, stand I om deze af te laten zwakken. De stoel maakt gebruik van intelligente gebruikersherkenning; wanneer de gebruiker opstaat, zet de stoel zichzelf uit.
De accu heeft maximaal 16 uur batterij en doet er 4 uur over om compleet op te laden. Wel is deze accu draadloos.  

Deel dit bericht