Lyreco zoekt Duurzaamste Klant 2016

18 mei 2016 - Suzie van de Pas


Lyreco, een distributeur van werkplekoplossingen, looft begin 2017 haar eerste Duurzame Klant Award uit. Deze award is in het leven geroepen om klanten te stimuleren het duurzame pad te bewandelen. Het is een onderdeel van Lyreco’s duurzaamheidsstrategie: Eco Future.

Lyreco wil haar CO²-voetafdruk beperken. De zakelijke relatie met klanten speelt hierin ook een rol. Door hen aan te sporen te kiezen voor milieuvriendelijke producten en processen, verkleinen zowel de klant als Lyreco haar CO²-- voetafdruk. De winnaar van de Duurzame Klant Award mag zichzelf Duurzaamste Klant 2016 noemen. Inmiddels hebben 27 klanten zich ingeschreven.

Vijf criteria
Lyreco beoordeelt haar klanten op vijf criteria. De eerste spreekt voor zich: de aankoop van groene producten. Hoe meer aangekochte producten de aanduiding van een groen boompje (duurzaam) hebben, hoe beter. Om dit extra gemakkelijk te maken, ontwierp Lyreco debutton ‘Vergroen uw winkelmandje’. Hiermee zoekt de webshop automatisch naar groenere alternatieven voor de gekozen producten.

Het tweede criteria is de bestelwijze. Een elektronische aankoop -via webshop, app of EDI-oplossing- levert minder papierwerk op. Dit is dan ook beter voor het milieu, zowel in besparing van papier, water, energie als inkt.

Luchtvervuiling en CO²-verbruik door het transport wordt minder door bestellingen te groeperen. Dat is het derde criteria dat Lyreco hanteert.

Het terugbrengen van het aantal terugzendingen is het vierde criteria. De uitstoot wordt beperkt door slim om te gaan met bezorgtijden en het vooraf checken van een bestelling. Hierdoor perkt Lyreco het aantal gereden kilometers in.

Als laatste bekijkt Lyreco het gebruik van de ophaalservice voor lege toners en/of cartridges.

Competitie
Door middel van kwartaalrapportages blijven de bedrijven op de hoogte van hun scores op de vijf bovenstaande criteria. Begin 2017 vindt de evaluatie van deze rapportages plaats. Twee klanten mogen zich hierna Duurzaamste Klant 2016 noemen. 

Deel dit bericht