Tapijt met houtuitstraling

10 mei 2016 - Suzie van de PasEen houten vloer ziet er mooi en klassiek uit, maar brengt wel de nodige akoestische problemen met zich mee. Geluid wordt weerkaatst en voetstappen -vooral van hooggehakte schoenen- zijn tien meter verder nog te horen. Geluidsoverlast is dan ook een belangrijk punt van aandacht bij de inkoop van een kantoorvloer. Interface en Aquafil bundelen hun krachten en komen met een product dat de uitstraling van een houten vloer combineert met de eigenschappen van tapijt: de Touch of Timber collectie.

Garenleverancier Aquafil en Interface, producent van modulaire vloeren, komen met een innovatie op het gebied van tapijttegels. De Touch of Timber collectie bestaat uit tapijttegels met de uitstraling van een houten vloer. Naast de uitstraling zijn andere voordelen het voetcomfort en de verbeterde akoestiek.

Duurzaam
De tapijttegels zijn mooi om te zien en mooi voor de wereld. Er wordt gebruik gemaakt van de Microtuft technologie van Interface. Hierbij wordt tot 50% minder garen gebruikt. Aquafil levert het garen dat gemaakt is van pre-consumer industrial waste, oftewel: materiaal dat overblijft uit industriële processen. Het garen in de tapijttegels zijn hierdoor 100% gerecycled.

De precoat bestaat uit gerecycled polyvinylbutyral (PVB). PVB komt uit de auto-industrie: het is onderdeel van de gelamineerde voorruiten in auto’s. Hoewel ruiten al vaker gerecycled worden, was dit met PVB niet het geval. Nu heeft het een nieuwe functie gevonden in de tapijtindustrie. Deze precoat heeft een 80% lagere CO² voetafdruk dan de traditionele SBR-latex tussenlaag.

Deel dit bericht